جواب فعالیت فصل 12 علوم هفتم | کتاب علوم هفتم از ۱۵ فصل مختلف تشکیل شده است. در هر فصل چالشها و سوالاتی در قالب «فعالیت»، «گفتگو کنید» و «اطلاعات جمعآوری کنید» طرح شده که جواب آنها به دانشآموز واگذار شده و در کتاب درسی بدون جواب هستند. بعضی از دانشآموزان در پاسخ دادن به این فعالیتها دچار مشکل میشوند. اینجاست که استفاده از یک گام به گام قوی و مناسب به کمک دانشآموزان میآید.
ما در گروه آموزشی یک به یک اقدام به تالیف گام به گام علوم هفتم در قالب فصلهای مختلف (۱ تا ۱۵) کردیم که در ادامه جواب فعالیت فصل 12 علوم هفتم یا به طور کلی گام به گام علوم هفتم فصل دوازدهم را مشاهده میکنید.
جواب فعالیتهای فصل 12 علوم هفتم (صفحات 101 تا 109)
در ادامه هر صفحه را تفکیکشده و منظم همراه با تصاویر کاربردی و نوشتههای مفید مشاهده خواهید کرد.
گام به گام علوم هفتم فصل دوازدهم بر پایه جدیدترین کتاب درسی علوم هفتم (1401-1402) تالیف و منتشر شده است.
جواب سوال صفحه 101 علوم هفتم فصل دوازدهم
چه موادی در غذاها وجود دارند که نیاز بدن ما را به ماده و انرژی، تامین و سلامت ما را حفظ میکنند؟
- آب و مواد معدنی
- ویتامینها
- پروتئین
- کربوهیدرات
- چربی
جواب فعالیت صفحه 102 علوم هفتم
جواب آزمایش کنید صفحه 102 فصل ۱۲ علوم هفتم
با اضافه کردن لوگول (محلول ید) به برشهای میوههایی مثل خیار، نان، سیبزمینی، سیب، بلورهای بنفش یا آبی تیره در یاختههای سیبزمینی و نان مشاهده میشود. به این ترتیب با دیدن این مشاهده میتوانیم نتیجه بگیریم که سیبزمینی و نان مقدار زیادی نشاسته دارند.
جواب سوال صفحه 102 علوم هفتم
سوال: چه خوراکیهای دیگری میشناسید که نشاسته دارند؟
جواب: حبوبات، غلات و سبزیجات
سوال: نشاسته از چه چیزی ساخته شده است؟
جواب: مولکولهای گلوگز به هم متصل میشوند و نشاسته را به وجود میآورند.
جواب فعالیت صفحه 102 علوم هفتم
سوال مهمی نیست و جواب ندارد.
جواب سوال صفحه 103 علوم هفتم
سوال: به جز روغن و کره، چه خوراکیهای دیگری میشناسید که چربی دارند؟
جواب: تخممرغ، آجیل، گردو، غذاهای دریایی، سویا و…
جواب آزمایش کنید صفحه 103 کتاب درسی علوم هفتم
جواب سوال صفحه 103 کتاب درسی علوم هفتم
سوال: در مصرف چربیها به چه چیزهایی باید توجه کنیم؟
جواب: برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی، از روغنهای جامد استفاده نکنیم. بهتر است از چربیهای اشباعنشده مثل روغن مایع استفاده کنیم.
جواب فعالیت صفحه 105 کتاب درسی علوم هفتم
در این شکل مرغ، ماهی، گوشت قرمز، غلات، بادام زمینی و حبوبات منبع پروتئین هستند.
پروتئینها در بدن ما نقشی ساختاری دارند. اما همه آنها توسط آمینواسیدها در بدنمان تولید نمیشوند. آمینواسیدهای ضروری با غذا وارد بدن ما میشوند. آمینواسیدها در انواع مختلفی از غذاها وجود دارند که باید با یک رژیم مناسب نیاز بدنمان به همه آنها را رفع کنیم.
جواب سوال صفحه 105 کتاب درسی علوم هفتم
سوال: دانستید که غذاهای گیاهی نیز مانند غذاهای جانوری، منبع پروتئیناند. اما کدام یک منبع بهتری برای تأمین پروتئینهای مورد نیاز بدن ما هستند؟
جواب: غذاهای جانوری
جواب فکر کنید صفحه 106 کتاب درسی علوم هفتم
الف) بیشتر پروتئینهای گیاهی برخی از آمینواسیدهای ضروری را ندارند. اگر فرد هیچ نوع غذای جانوری مصرف نکند و فقط غذای گیاهی مصرف کند، بخشی از آمینواسیدهای ضروری را دریافت نخواهد کرد و بدنش در ساخت بعضی از یاختهها و بافتها با مشکل مواجه خواهد شد.
ب) این اشخاص باید برنامه غذایی خود را طوری تنظیم کنند که تمام آمینواسیدهای ضروری را از غذاهای گیاهای دریافت کنند و برنامه غذایی متنوعی داشته باشند.
جواب سوال صفحه 106 کتاب درسی علوم هفتم
سوال: ویتامینها چه نقشی در بدن دارند و آنها را در چه غذاهایی میتوانیم پیدا کنیم؟
ما باید روزانه مقداری ویتامین مصرف کنیم چون بدنمان برای عملکرد درست و صحیح به ویتامین نیاز دارد.
ویتامینها در غذاهای مختلفی مثل جگر، ماهی، حبوبات، غلات، تخممرغ، میوهها و سبزیجات وجود دارد.
جواب فعالیت صفحه 106 کتاب درسی علوم هفتم
ویتامین | منبع غذایی | عملکرد | آثار کمبود |
A | جگر، پنیر، شیر، سبزیجات و میوهها | مهم برای رشد طبیعی و تولیدمثل. کمک به بینایی. سلامت پوست و… | سیستم ایمنی ضعیف، خشکی پوست و مشکلات بینایی |
C | میوههای ترش، شاتوت، تمشک، گوجه فرنگی، فلفل سبز، فلفل قرمز، طالبی، کلم، سیبزمینی و… | کمک به بهبود زخمها، تحریک سیستم ایمنی، کمک به جذب آهن در بدن، آنتی اکسیدان، کمک به ساخت بافت همبند پوست، غضروف، استخوان و دندان و… | تاخیر در بهبود زخمها، اختلال در پاسخ ایمنی بدن و… |
B1 | فندق، گردو، تخم آفتابگردان، نخود و لوبیا، غلات و… | جلوگیری از خستگی و تحریکپذیری، مفید در سلامت اعصاب، عضلات و قلب و… | بیماری بری بری |
B2 | مرغ، ماهی، جگر، گردو، فندق، نخود، لوبیا، ماست، شیر، غلات، پنیر و … | موثر در بینایی، سلامت پوست، مو و ناخنها، ضروری برای رشد طبیعی یاختهها و… | ضایعات پوستی |
B4 | سبزیجات دارای برگ سبز، موز، خشکبار، فندق، گردو، تخممرغ، جگر، مرغ، لوبیا | تنظیم تعادل مایعات بدن، تولید گولبولهای قرمز خون، کمک به متابولیسم چربی، تسهیل در آزادسازی کلیکوژن از کبد و عضلات و… | اختلالات عضلانی و عصبی |
D | زرده تخممرغ، شیر و روغن ماهی | افزایش جذب کلسیم، سلامت دندان و استخوانها | نرمی استخوان |
K | تولید در روده توسط باکتریها و استفاده از سبزیهای سبز | موثر در انعقاد خون | خونریزیهای غیرطبیعی، اشکال در لخته شدن خون |
جواب سوال صفحه 107 کتاب درسی علوم هفتم
سوال: مواد معدنی چگونه از خاک به بدن ما و جانوران دیگر وارد میشوند؟
جواب: این مواد با آب جذب گیاهان شده و در قسمتهای مختلف آن ذخیره میشود. انسان و سایر جانداران با خوردن این گیاهان، مواد ذخیره شده در آنها را وارد بدن خود میکنند.
جواب فعالیت صفحه 108 کتاب درسی علوم هفتم
نور خورشید به گیاهان میرسد. گیاه با کمک نور خورشید، آب و مواد معدنیای که از خاک گرفته است، عمل فتوسنتز را انجام داده و غذا میسازد. این محصولات به شکل حبوبات، غلات و سبزیجات در اختیار انسان قرار میگیرد. به این شکل مواد معدنی از خاک به بدن انسان میرسند.
غذای حاصل از فتوسنتز گیاهان، میتواند مورد استفاده حیواناتی قرار گیرد که انسان از آنها تغذیه میکند. محصولات این حیوانات و فرآوردههای آنها وارد بدن انسان شده و به این شکل مواد معدنی خاک به بدن انسان میرسد.
جواب سوال صفحه 108 کتاب درسی علوم هفتم
سوال: آب بدن ما چگونه تامین میشود؟
جواب: با خوردن آب و انواع نوشیدنیها و همچنین خوردن غذاهای متنوع
جواب فعالیت صفحه 108 کتاب درسی علوم هفتم
الف) میوه یا سبزی را دقیق وزن میکنیم. بعد آن را در شرایط مناسب زیر حرارت قرار داده و خشک میکنیم. بعد از این کار دوباره آن را وزن میکنیم. تفاوت به دست آمده میزان آب موجود در میوه یا سبزی را نشان میدهد.
آیا نتایج گروهها یکسان است؟
خیر. تفاوت نتایج به میزان خشک کردن و روش خشک کردن آنها بستگی دارد.
ب) خیر. درست نیست. چون آب مورد نیاز بدن هر فرد به عوامل مختلفی بستگی دارد. مواردی مثل تغذیه، میزان سوخت و ساخت بدن، دما و رطوبت هوا. مقدار آبی که بدن هر فرد نیاز دارد به این عوامل بستگی دارد.
جواب فعالیت صفحه 109 کتاب درسی علوم هفتم
با کسب اطلاعاتی درباره مقدار و نوع مواد مغذی و مقدار انرژی خوراکیها میتوانیم ارزش غذایی آنها را بفهمیم.
انرژی نکتار مخلوط سیب و موز ۴۵.۸ کیلوکالری است.
انرژی نوشابه گازدار با طعم پرتقالی ۵۱.۹ کیلوکالری است.
انرژی آب میوه با طعم هلو ۲۵ کیلوکالری است.
نتیجه میگیریم انرژی نکتار مخلوط سیب و موز و نوشابه گازدار با طعم پرتقالی از انرژی نوشیدنیهای دیگر بیشتر است.